Young Hepatologist Awards

Een goede wetenschappelijke publicatie is vaak een beloning van een lange weg van goed onderzoek en komt niet vanzelf. Vele maanden onderzoek, hard werken, en een beetje geluk komen eraan te pas om van dat ene manuscript een toppublicatie te maken.
De NVH heeft als doelstelling om het wetenschappelijk werk dat door haar leden wordt verricht te bevorderen. Wij vinden het erg belangrijk dat goed Nederlands leveronderzoek haar weg vindt in de wetenschappelijke topbladen en willen die inspanning speciaal erkennen en belonen. Daarom zijn met ingang van 2009 twee prijzen ingesteld.

De klinische Young Hepatologist Award is bedoeld voor een onderzoeker die het beste klinisch hepatologische artikel heeft gepubliceerd. De basale Young Hepatologist Award is bedoeld voor de beste basaal wetenschappelijke publicatie. Beide prijzen zijn bedoeld voor promovendi en junior post-docs. Voorwaarde is dat de onderzoekers lid zijn van de NVH en het onderwerp van de publicatie betrekking heeft op de lever in de breedste zin des woords.

De artikelen die kunnen meedingen naar de prijs moeten in de voorgaande periode in de LEVER gepubliceerd zijn in de rubriek “Lever van eigen bodem”. Leden van het NVH bestuur zullen uit de inzendingen een pre-selectie van 3 basale en 3 klinische publicaties maken.
Bij de beoordeling worden de volgende elementen betrokken: originaliteit, sterkte van de publicatie uitgedrukt in impactfactor, wetenschappelijke of klinische impact/ relevantie. Tevens gaat de voorkeur uit naar research artikelen boven reviews en letters en moet het onderwerp betrekking hebben op de hepatologie in de breedste zin van het woord. Slechts de eerste auteur van de publicatie kan deelnemen. Bij ‘joint first authors’ kan slechts een van de auteurs meedingen naar de prijs.

Genomineerde kandidaten wordt gevraagd om een korte pitch te geven over het betreffende onderzoek tijdens de Digestive Disease Days, waarna de toehoorders via stemming uit de 3 genomineerde kandidaten de Young Hepatologist Award voor zowel de beste basale als de beste klinische publicatie zal kiezen.
De Young Hepatologist Award bestaat uit een certificaat en een geldbedrag. De prijzen worden uitgereikt tijdens de Digestive Disease Days.