Dutch Liver Week

De Dutch Liver Week wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie, in samenwerking met de Vlaamse Universiteiten. De cursus is bedoeld voor MDL-artsen, internist-infectiologen, chirurgen, kinderartsen en verpleegkundig specialisten al dan niet in opleiding.
Deze cursus dient door de Nederlandse aios MDL eenmaal verplicht te worden gevolgd tijdens de opleiding. De cursus wordt van harte aanbevolen aan de Vlaamse arts-specialist in opleiding als opleidingsonderdeel in het kader van de MaNaMa.

Dutch Liver Week 2024

Save the date
De Dutch Liver Week 2024 zal gehouden worden van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 september 2024.
Meer informatie volgt.

Dutch Liver Week 2023

Dinsdag 26 september – vrijdag 29 september 2023
De Dutch Liver Week vond dit jaar weer plaats op locatie (Double Tree by Hilton in Amsterdam).

Programma 2023

Dutch Liver Week 2022

Dinsdag 27 september – vrijdag 30 september 2022

De Dutch Liver Week vond ook dit jaar weer in hybride vorm plaats; deelname was zowel mogelijk op locatie (Double Tree by Hilton in Amsterdam) als online.

Op dinsdag startte de DLW 2022 met een cursus abdominale echografie, waarbij de beginselen van de abdominale echografie zullen worden bijgebracht met een theoretische introductie. Hierna kon men het geleerde in praktijk brengen op gezonde vrijwilligers en patiënten.

Van woensdag 28 september t/m vrijdag 30 september volgden drie dagen Klinische Hepatologie. In deze cursus werden van diverse hepatologische onderwerpen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling belicht.

Presentaties voorgaande DLW

…….……