Dutch Liver Week

Dutch Liver Week 2021

Dinsdag 28 september – vrijdag 1 oktober 2021 – er is nog plaats voor online deelname

U kunt hieronder het programma downloaden van de Dutch Liver Week in Amsterdam. Er zijn op dit moment nog mogelijkheden voor online deelname. De cursisten die online de cursus volgen rekenen op professionele videobeelden en actieve participatie. Wij roepen opleiders op om voor de aios voorzieningen te treffen die gezamenlijk kijken en meedoen aan de cursus tot een succes maken.

De echocursus waarbij in de praktijk geoefend wordt zal worden georganiseerd in het voorjaar van 2022. Cursisten die op dinsdag 28 september de cursus radiologische en pathologische beeldvorming van de lever volgen hebben daarna als eersten recht op inschrijving voor de praktische echocursus die in het voorjaar van 2022 wordt gegeven. Daarbij kan de gehele dag worden geoefend worden op gezonde vrijwilligers en patiënten.

De Dutch Liver Week wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie, in samenwerking met de Vlaamse Universiteiten. Op dinsdag start de DLW met een cursus abdominale echografie, waarbij de beginselen van de abdominale echografie zullen worden bijgebracht met een theoretische introductie. Hierna kunt u het geleerde in praktijk brengen op gezonde vrijwilligers en patiënten.

Van woensdag t/m vrijdag volgen drie dagen Klinische Hepatologie. In deze cursus zullen van diverse hepatologische onderwerpen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling worden belicht.

De cursus is bedoeld voor MDL-artsen, internist-infectiologen, chirurgen, kinderartsen en verpleegkundig specialisten al dan niet in opleiding.
Deze cursus dient door de Nederlandse aios MDL eenmaal verplicht te worden gevolgd tijdens de opleiding. De cursus wordt van harte aanbevolen aan de Vlaamse arts-specialist in opleiding als opleidingsonderdeel in het kader van de MaNaMa.

Met vriendelijke groet,
Bart Takkenberg, voorzitter DLW
Maureen Guichelaar
Jeoffrey Schouten

…….……

Presentaties voorgaande DLW

…….