Dutch Liver Week

Dutch Liver Week 2022

Dinsdag 27 september – vrijdag 30 september 2022

De Dutch Liver Week wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie, in samenwerking met de Vlaamse Universiteiten. Op dinsdag start de DLW met een cursus abdominale echografie, waarbij de beginselen van de abdominale echografie zullen worden bijgebracht met een theoretische introductie. Hierna kunt u het geleerde in praktijk brengen op gezonde vrijwilligers en patiënten. Cursisten die op dinsdag 28 september 2021 de cursus radiologische en pathologische beeldvorming van de lever gevolgd hebben, hebben als eersten recht op inschrijving voor deze praktische echocursus.

Van woensdag 28 september t/m vrijdag 30 september volgen drie dagen Klinische Hepatologie. In deze cursus zullen van diverse hepatologische onderwerpen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling worden belicht.

De cursus is bedoeld voor MDL-artsen, internist-infectiologen, chirurgen, kinderartsen en verpleegkundig specialisten al dan niet in opleiding.
Deze cursus dient door de Nederlandse aios MDL eenmaal verplicht te worden gevolgd tijdens de opleiding. De cursus wordt van harte aanbevolen aan de Vlaamse arts-specialist in opleiding als opleidingsonderdeel in het kader van de MaNaMa.

Inschrijven 2022

De Dutch Liver Week vindt ook dit jaar weer in hybride vorm plaats; deelname is zowel mogelijk op locatie (Double Tree by Hilton in Amsterdam) als online. In het laatste geval kunt u ook voor één dag inschrijven.

U kunt gebruik maken van het voorinschrijvingstarief tot 15 augustus a.s.

Programma | Inschrijven voor niet-leden

(Aios MDL die lid zijn van de NVH hebben op 30 juni een persoonlijke link ontvangen)

De cursus abdominale echografie op dinsdag 27 september is reeds volgeboekt. U kunt zich via congres@nvh.nl op een wachtlijst laten plaatsen indien het aantal deelnemers wellicht nog kan worden uitgebreid, afhankelijk van beschikbaarheid apparatuur.

Met vriendelijke groet,

Dr. Bart Takkenberg, voorzitter DLW
Dr. Maureen Guichelaar
Prof. dr. Jeoffrey Schouten
Dr. Adriaan van der Meer

…….……

Presentaties voorgaande DLW

DLW 2021 on demand  (deze inhoud is beschermd met een persoonlijk wachtwoord en alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Dutch Liver Week 2021)

Presentaties DLW 2019

…….……